Lyhytterapia

 

 

Apua arjen haasteisiin lyhytterapian avulla.

 

Lyhytterapialla voit saada apua arjen haasteisiin ja siitä voi olla lyhyessäkin ajassa apua, mikäli ongelmat eivät ole kasvaneet kroonisiksi.

Lyhytterapia sopii sinulle, joka…

– Haet apua ajoissa

– Haluat sitoutua terapiaan

– Haluat löytää ratkaisuja elämään

– Olet kiinnostunut mielen toiminnasta ja olet valmis käsittelemään asioita terapeutin kanssa

– Haet apua riittävän rajallisiin haasteisiin

Lyhytterapiassa pyritään käsittelemään maksimissaan yhtä tai kahta ongelmaa kerrallaan ja ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitytään ratkaisuihin ongelmien sijaan. Ongelmat tunnistetaan, mutta niiden selättämiseen etsitään voimavaroja ja ratkaisuja.

Voimme sopia sinun aikataulusi ja tavoitteidesi mukaisen käyntitiheyden. Vastaanotto on ensisijaisesti Vaasassa ja Isossakyrössä, mutta myös etäistunto on mahdollinen.

Terapiatapaamiset on myös mahdollista järjestää luonnossa kävellen tai nuotiolla istuen, mikäli se sinulle on luonteenomaisempaa.

Käyntien tavoitteet ja sisältö määräytyvät tavotteidesi ja toiveittesi mukaisesti.

Vastaanotolle pääset ilman lähetettä 1-2 viikon sisällä yhteydenotosta. Käynneistä ei tehdä merkintää julkisen terveydenhuollon rekisteriin. Toiminta on luottamuksellista ja vaitiolovelvollista.

 

Hinta:

45 min 45€
60 min 60€
90 min 90€

Hinnat sisältävät alv.24%

Vaasan vastaanoton osoite: Sepänkyläntie 4, 65100 Vaasa

Isonkyrön vastaanoton osoite: Pohjankyröntie 135C 61500 Isokyrö

Minulla on hyvin tilaa tällä hetkellä kalenterissa, joten sinun ei tarvitse jännittää, että joudutko odottamaan  aikaa pitkästi. 

Mika Tenetz

Mika Tenetz

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

 

Olen käynyt ratkaisukeskeisen lyhytterapeutti- ja työnohjaajakoulutuksen Kristillisessä terapiainstituutissa. Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti-koulutukseni (60op) sisälsi 30op psykoterapeuttiset valmiudet.

Terapeuttina olen kuunteleva ja läsnäoleva. Ratkaisukeskeinen terapia ei kuitenkaan ole vain kuuntelua eikä varsinkaan ongelmassa vellomista, vaan se on myös ongelman muuttamista tavoitteeksi. Kuuntelun lisäki käytän mielelläni ongelman ulkoistamiseen esineitä, kortteja, fläppia ja milloin mitäkin, joka saa aikaan uusia näkökulmia käsitteillä olevaan ongelmaan.

Uskon muutokseen ja aivojen oppimiskykyyn. Uskon siihen, että muuttamalla näkökulmaa, tekemällä asioita uudella tavalla verrattuna ongelman aiheuttamiin toimintatapoihin, voi myös toipua menneisyyden haavoista, vaikka usein ne vaativat pitempää prosessia. Uskon siihen, että kukaan ei ole menneisyytensä vanki ja aina on mahdollista saada onnellinen lapsuus, kuten Ben Furmankin on kirjoittanut. Nykyiset ongelmat eivät välttämättä aina johdu menneisyyden kokemuksista. Joskus nykyiset ongelmat johtuvat vain tämän hetken tilanteesta tai elämäntavoista. Oma ajattelu, tunteet ja toiminta voivat joskus olla niin sulautunena yhteen, että ihminen ei löydä siitä solmusta ulos. Tässä ratkaisukeskeinen terapia voi auttaa pienin askelin eteenpäin.