Kuvittele olevasi nuorisotyöntekijä, joka on omistautunut auttamaan nuoria löytämään polkunsa elämässä. Olet työskennellyt nuorisotyössä useiden vuosien ajan, mutta viime aikoina olet huomannut, että työssäsi on alkanut ilmetä haasteita. Nuoret vaikuttavat etääntyneen ja kommunikaatio heidän kanssaan ei tunnu sujuvan entiseen tapaan. Tuntuu kuin olisit osunut seinään etkä tiedä, miten edetä tai saada nuoret taas innostumaan. Myös nuorten elämäntilanteet kuormittavat sinua ja työ tulee usein mukana kotiin.
Esimiehesi suosittelee sinulle työnohjausta, ja vaikka aluksi olet epäileväinen, päätät kokeilla sitä. Ensimmäisessä tapaamisessa työnohjaajasi kanssa tunnet heti, että olet oikeassa paikassa. Hän kuuntelee sinua kunnioittavasti ja auttaa sinua ilmaisemaan omia tunteitasi ja ajatuksiasi nuorisotyöstä.
Yhdessä työnohjaajan kanssa aloitatte prosessin, jossa tutkitte syvemmin työsi haasteita ja vahvuuksia. Hän auttaa sinua löytämään uusia lähestymistapoja ja työkaluja, joilla voit paremmin tavoittaa nuoret ja tukea heitä heidän elämässään. Työnohjaus tarjoaa sinulle myös tilaisuuden pysähtyä ja reflektoida omaa työtäsi sekä löytää uusia inspiraation lähteitä ja tavoitteita nuorten kanssa työskentelyyn.
Käydessäsi läpi työnohjauksen prosessia huomaat, miten sekä työssäsi että henkilökohtaisessa elämässäsi tapahtuu myönteisiä muutoksia. Et enää pohdi nuorten asioita vapaa-ajallasi, vaan keskityt omaan hyvinvointiin työnohjauksessa löytyneiden keinojen avulla. Tunnet olosi motivoituneemmaksi ja varmemmaksi työssäsi, ja huomaat, miten nuorten kanssa käytävä vuorovaikutus syvenee ja tulee merkityksellisemmäksi sekä sinulle että nuorille itselleen.
Kaiken kaikkiaan työnohjaus on osoittautunut sinulle arvokkaaksi työkaluksi ammatillisessa kehityksessäsi nuorisotyöntekijänä. Se ei vain auttanut sinua selättämään nykyiset haasteet vaan myös antoi sinulle uusia näkökulmia ja taitoja, joilla voit jatkossakin parantaa työtäsi nuorten parissa.