Uusien tuulien puhaltaessa

13.12.2022

Mennyt syksy on ollut uudistusten aikaa. Valmistuin ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi ja juuri ennen sitä aloitin opiskelun Vierumäellä tavoitteenani valmistua vuoden päästä Liikuntaneuvojaksi (AT) Luontoliikunnan edistäjä -koulutuksesta. Jotain tuli siis valmiiksi ja jotain alkoi.

Näin on käynyt myös yritykseni palveluvalikossa. Marraskuun aikana vahvistui se, että päätin keskittyä ratkaisukeskeiseen terapiaan ja työnohjaukseen sekä Muksuoppimenetelmään. Tämä tarkoitti sitä, että Nuotti-valmennus lakkasi enkä enää tee sitä yritykseni kautta. Nuotti-valmennus oli antoisa kokemus ja sen kautta opin yhä enemmän yksilöohjauksesta ja -valmennuksesta. Opin myös paljon ammatillisesta kuntoutuksesta ja sen tavotteista.

Aikani kuitenkin kului pitkien ajomatkojen myötä maantiellä, enkä ehtinyt enkä jaksanut keskittyä yritykseni kehittämiseen sen ydinpalveluiden osalta. Mielessäni oli usein kotisivujen muokkaaminen, asiakashankinta ja markkinointi, mutta koska koin, ettei minulla olisi ollut edes aikaa tai voimavaroja Nuotti-valmennuksen lisäksi ottaa vastaan työnohjausasiakkaita tai terapia-asiakkaita, niin keskityin Nuotti-valmennuksiin.

Muutos haastaa, mutta myös mahdollistaa. Olen nyt elänyt kaksi viikkoa innostuksen ja kauhun tasapainossa. Olen suunnitellut markkinointia, asiakashankintaa ja toimintaa muutenkin. Olen aktivoitunut Linkedinissä ja osallistunut erilaisiin keskusteluihin ja se on ollut erittäin innostavaa. Olen löytänyt uusia kontakteja ja sosiaalisen median tilini ovat selvästi aktivoituneet, niihin on tutustuttu ja sitouduttu aikaisempaa enemmän.

Toisaalta samaan aikaan vähän pelottaa, koska Nuotti-valmennuksen myötä lähti pois myös päätoimeentuloni. Tämä luo aika paljon paineita. En kuitenkaan ole kovin huolissani, koska uskon uutteralla työskentelyllä ja markkinoilla olevan vaikutuksia. Uskon myös omaan osaamiseeni sekä terapia että työnohjaustyössä. Jatkossa tulenkin yritykseni toimialueen teemoista julkaisemaan blogiin ajatuksia ja havaintoja.

Tällä viikolla aloitin terapiavastaanoton pitkästä aikaa myös Vaasassa Terapiakeskus Avaran tiloissa. Tämä on ilahduttanut minua suuresti. Pidin harjoitusvastaanottoja samassa tilassa, kun vielä opiskelin ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi ja nyt olen saanut palata. Minulla on vastaanotto myös Isossakyrössä ja nämä seikat tuovat minulle myös iloa ja toivoa. Tästä on hyvä mennä kohti joulua ja vuodenvaihdetta.