Kolmen kuukauden jälkeen

02.03.2023

Noin kolme kuukautta on kulunut siitä, kun päätin keskittyä yritykseni nykyisiin palveluihin ja lopettaa Nuotti-valmennuksen tekemisen yrityssopimuksella. Kannattiko se? En vielä tiedä. Aika on kulunut asiakashankinnan ja markkinoinnin tekemisessä, verkottumisessa, sosiaalisen median päivittämisessä ja järkeistämisessä.

Tämän lisäksi olen keskittynyt liikuntaan, luonut TikTok-tilin yritykselle ja opiskellut opintojani Liikuntaneuvojaksi. Olemme tulleet toimeen, koska onneksi vaimoni on myös yrittäjä ja saimme viime syksyn aikana säästöön tuloja, kiitos myös veronpalautusten. Suunnitelmani ei ihan ole toteutunut sellaisena kuin sen olisin toivonut toteutuvan, mutta asiakkaita työnohjaukseenkin on alkanut tulemaan.

Totuus on kuitenkin vielä se, että verrattuna viime vuoteen, ei näillä asiakasmäärillä vielä itseään elätä. Kaukana siitä. Juuri ja juuri saan tällä hetkellä yrityuksen kulut maksettua. Palkkaa itselleni en ole nostanut käytännössä joulukuun jälkeen. Vaikka suhtaudun tilanteeseen optimistisesti ja minulla on hyvä oma työnohjaaja, joka valaa luottamusta tulevaan, vaimoni valaa luottamusta asioiden sujumiseen, niin on päiviä, jolloin ei niin paljon naurata tämä päätös luopua suht varmasta toimeksiannosta ja tulonlähteestä.

Mitä hyvää muutos on tuonut? Olen päässyt sisään oman alueen Yrittäjä-yhdistysten toimintaan, olen mentorina yrittäjyyttä suunnittelevalle nuorelle ja olen oppinut paljon yrittäjyydestä lisää. Enemmän kuin olisin oppinut tekemällä tuntiveloituksella Nuotti-valmennuksia toiselle yritykselle. Tuskin olisin panostanut näin paljon omaan yritykseeni, ellen olisi uskaltanut irrottautua tuntityöstä.