Sivutoimisesta yrittäjästä päätoimiseksi yrittäjäksi

25.08.2021

Toukokuussa 2019 en olisi ikinä ihan helpolla uskonut, että jonain päivänä olisin kokoaikainen yrittäjä. Yrityksen nimi minulla oli jo mielessä, se oli siellä kummitellut jo vuosia. Haave vain oli toteutumatta. Kesäkuussa 2019 jätin jatkamatta määräaikaisessa hankepäällikön pestissäni ja jäin keikkatyöntekijäksi lastensuojeluun ja samalla suunnittelin Agape-valmennuksen nettisivuja, liikeideaa ja pohdiskelin toiminta-ajatusta.

Työskentelin sijaisena lastensuojelun asumisyksiköissä ja syksyllä 2020 keskellä koronaa hain toistaiseksi voimassa olevaa vakanssia saaden sen. Sillon ajattelin, että taitaapa yritystoiminta olla ohi osaltani tai ainakin pitkällä tauolla. Näin ei kuitenkaan käynyt. Opiskelen  ratkaisukeskeiseksi kristilliseksi terapeutiksi tai ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi (riippuen kontekstista) ja sen aikana tutustuin Muksuoppiin. Innostuin siitä ja aloin opiskella samalla Muksuoppia tavoitteena valmistua myös sertifioiduksi Muksuoppi-ohjaajaksi. Päätin olla laittamatta firmaa pakettiin. Ajattelin, että katsotaan vielä vähän aikaa.

Joulukuun lopussa näin, että Valmennuskeskus Public hakee Nuotti-valmentajia. Laitoin sähköpostia ja kerroin, että minulla on tällainen yritys, työskentelen lastensuojelussa ja olen tehnyt nuorisotyötä vuodesta 1999 asti ja olisin kiinnostunut kuulemaan lisää. Sieltä vastattiin, että hommaa voi tehdä myös yrityspohjaisesti ja pyydettiin laittamaan hakemus. Tammikuussa pienen vapaan jälkeen laitoin hakemuksen ja niin siinä kävi, että minusta tuli Nuotti-valmentaja, joka työskentelee Etelä-Pohjanmaan alueella yrityssopimuksella.

Samaan aikaa kuulin, että starttirahaa voi saada myös sivutomisesta yrittäjyydestä siirryttäessä kokoaikaiseksi. Päätin laittaa starttiarahahakemuksen tulille ja ilmoitin työnantajalleni, että saattaa olla että siirryn kokoaikaiseksi yrittäjäksi, koska se oli starttirahan edellytys. Ja niinhän siinä kävi. Sain myönteisen päätöksen, irtisanoin itseni palkkatyöstä ja 26.3.2021 siirryin kokoaikaiseksi yrittäjäksi.

Alkuviikosta täyttelin starttirahan jatkohakemuksen ja tänään soitettiin Te-toimistosta koskien jatkohakemusta. Lopputulema oli se, että yritystoimintani on kasvanut viidessä kuukaudessa sen verran, että heidän pitää evätä jatkohakemus, mutta omalla tavallaan tämä oli myös ilouutinen. Oli hienoa saada positiivista palautetta, kannustusta ja myös hyviä jatkoideoita yritystoiminnan kehittämiseksi. Virkailija oli myös innoissaan Ben Furmanin Muksuopista ja Lyhytterapiainstituutista. Niin minäkin olen.

Ilmoitus sai minut myös vihdoin aloittamaan tämän blogin. Tosin siihen vaikutti myös sähköposti koskien Mutaa ja mestariteos -powerpointtiani ja nettisivuillani vierailua ja sitä, että tämän välilehti oli ollut pitkään tyhjä. Edellä mainitusta aiheesta tullee jatkossa ainakin muutama blogikirjoitus.